top of page

Sigrid Jansen

Wie ondersteunt een ondernemer zonder Arbeidsongeschiktheidsverzekering als hij ziek wordt? Met wie kan hij sparren, zich spiegelen en nieuwe mogelijkheden onderzoeken? Tot nu toe waren er hiervoor weinig tot geen mogelijkheden. Toen ik mij dat realiseerde viel het bekende kwartje. Ik wist direct: hiervoor ga ik mij inzetten. Ondernemers begeleiden bij de terugkeer naar eigen werk! 

Ondernemerschap en ziekte op de kaart

‘Ondernemerschap en ziekte’ moet een gezicht krijgen in Nederland. Er is nauwelijks informatie over te vinden. Behalve dat je je moet verzekeren. Maar: hoe bouw je op, wat zeg je tegen je medewerkers, hoe ga je om met je beperkingen?  Door mijn kennis en ervaring kan ik je ondersteunen in jouw traject om werk te hervatten.

 

Werk is essentieel

Als je ziek wordt en beperkingen ervaart, biedt dat een kans om anders naar de wereld te kijken. Een uitdaging om te zoeken naar nieuwe wegen. Deze te onderzoeken en eigen te maken. Die zoektocht wordt vaak beloond met een prachtig resultaat. Het is de moeite meer dan waard.

 

Vaak zijn er meer wegen om een doel te bereiken en zijn er verschillende manieren van werken. We zijn alleen gewend dingen in een vast patroon te doen. We zijn gewoontedieren en daardoor kijken we niet meer verder als we een prettige manier van werken
hebben gevonden.

 

Mensen kunnen meer dan ze denken

Toen ik stage liep in de gehandicaptenzorg dacht ik vaak; ‘Zij kunnen meer’. Dat maakte dat ik de opleiding Ergotherapie ben gaan volgen. Als ergotherapeut kwam ik in contact met revalidanten waarbij de werkhervatting niet lukte. Met goede begeleiding zou dat, in mijn ogen, niet nodig zijn. Dit resulteerde in 2008 in de start van mijn eigen bedrijf gericht op re-integratie. 

Wie helpt ondernemers als ze ziek worden?
De Betere Ondernemer is het eerste bedrijf in Nederland dat zich volledig richt op ‘ondernemerschap en ziekte’.
Mijn achtergrond

De afgelopen jaren coachte ik werknemers om na ziekte terug te keren in hun werk of op zoek te gaan naar een andere, passende functie. Ook verzorgde ik re-integratie- en loopbaan-trajecten in opdracht van 2 bureaus. Zo heb ik de re-integratiewereld grondig leren kennen. Na 5 jaar voor mezelf te hebben gewerkt, was het tijd om stil te staan bij de vragen ‘Waar word ik het meest blij van, waar ligt mijn passie en mijn kracht? Hoe wil ik verder?’.  Ik kwam er achter dat ik graag werk met mijn opdrachtgevers; de directeur/eigenaar van het bedrijf. Door hen word ik geïnspireerd en geboeid en leer ik naar de wereld kijken door de ogen van een ondernemer.

Projecten uitgevoerd voor:
bottom of page